Categorie├źn
Uncategorized

Nieuws: Diepe zorgenlijnen in plaats van een verjaardagsfeestje in de Gaiazoo

Dit artikel gaat over nieuws uit Nederland. Kerkrade De 15e verjaardag zou eigenlijk een reden moeten zijn voor de Gaiazoo in Kerkrade. Door de sterke daling van het bezoekersaantal door de Corona-crisis kleurt de dierentuin echter rood. Directeur Rob Huppertz vreest forse verliezen in gesprek met de nieuwsportal 1limburg.nl. Het is interessant.

De directeur van Gaiazoos in Kerkrade, Rob Huppertz, vreest een omzetdaling van zo’n 40 procent, vertelde hij op het nieuwsportaal 1limburg.nl. Daarom moet hij aan de kostenzijde tegenmaatregelen nemen. 16 medewerkers moesten worden ontslagen. “Dat is veel voor een bedrijf met in totaal zeventig mensen”, benadrukte Huppertz. In de nasleep van de coronaviruscrisis moest het park met zo’n 160 diersoorten bijna acht weken lang sluiten. De heropening vond plaats op 1 juni, maar het aantal bezoekers blijft aanzienlijk achter bij voorgaande jaren. Tickets moeten momenteel van tevoren online worden gereserveerd. Bovendien zijn er momenteel geen vergaderingen, bedrijfsfeesten of bruiloften in het park – belangrijke inkomstenbronnen voor de dierentuin, maakte Huppertz duidelijk.

Was deze tekst over Nederland interessant? We zijn blij met elke feedback!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *