Categorieën
Uncategorized

Duitsers verdeeld: Oost- en West-Duitsers zien eenheid zo verschillend

Dit is een artikel over hereniging. Als het op hereniging aankomt, zijn Duitsers nog steeds verdeeld in twee delen: Oost- en West-Duitsers zien de geschiedenis van het land 30 jaar na de gebeurtenissen met totaal andere ogen. De Duitsers in Oost en West hebben een andere kijk op de geschiedenis van de Duitse eenheid 30 jaar geleden. Volgens een onderzoek van de Bertelsmann Foundation dat maandag in Gütersloh werd gepubliceerd, zijn de gebeurtenissen van die tijd voor mensen in Oost-Duitsland vaak nauw verbonden met soms dramatische biografische omwentelingen. De mensen uit de oude Bondsrepubliek missen echter vaak een persoonlijke band met de sociale veranderingen.

“In het oosten is de Duitse eenheid het verhaal van de vreedzame revolutie en de maandagdemonstraties die uiteindelijk het keerpunt teweegbrachten”, legde Bertelsmann-expert Kai Unzicker de conclusies van de studie uit, de resultaten van Combineert interviews en gemodereerde groepsdiscussies met een enquête onder bijna 1.600 mensen. “Het verhaal in het Westen daarentegen gaat over het falen van de DDR vanwege haar economische en politieke tekortkomingen, die onvermijdelijk tot hereniging hebben geleid.” Over het algemeen is voor 90 procent van de Duitsers hereniging een gebeurtenis die een grote of zelfs zeer grote invloed op het land heeft gehad. Volgens de studie is het aandeel van degenen voor wie het een grote of zeer grote invloed op hun eigen leven had, met 74 procent significant hoger in het oosten dan in het westen. Dat is interessant.

Daar is het slechts 61 procent. De mensen in het Oosten hebben nog steeds het overheersende gevoel dat met de hereniging veel dingen verloren zijn gegaan die goed werkten in de DDR. 84 procent was deze mening toegedaan. (pak / dpa) Was dit artikel over hereniging interessant? We zijn blij met elke feedback!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *