Categorieën
Uncategorized

Tien Duitse steden willen vluchtelingen opvangen na de brand in Moria

Dit is een artikel over het onderwerp van beroep op Merkel. Na de verwoestende brand in het vluchtelingenkamp Moria bieden tien grote Duitse steden hulp aan. U wilt vluchtelingen opnemen. In een gezamenlijke brief aan bondskanselier Angela Merkel (CDU) en federaal minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) hebben de stadsleiders van tien grote Duitse gemeenten afgesproken om vluchtelingen uit het afgebrande Griekse kamp Moria op te nemen. In de brief doen ze een beroep op Merkel en Seehofer om hiervoor de weg te effenen, zo meldde de redactie Duitsland (RND) donderdagavond.

De brief is ondertekend door de burgemeesters van Bielefeld, Düsseldorf, Freiburg, Gießen, Göttingen, Hannover, Keulen, Krefeld, Oldenburg en Potsdam. De stadsleiders bevestigden hun bereidheid om “een humanitaire bijdrage te leveren aan humane huisvesting voor degenen die bescherming zoeken in Europa”: “We zijn bereid mensen uit Moria op te nemen om de humanitaire ramp te bezweren.” Tot dusver heeft het federale ministerie van Binnenlandse Zaken geweigerd vluchtelingen alleen uit Griekenland op te nemen. Het vraagt ​​om een ​​gezamenlijk Europees initiatief. Seehofer staat daarom onder sterke binnenlandse politieke druk. De coalitiepartner SPD ging ervan uit dat hij blokkeerde. Merkel heeft sindsdien aangekondigd dat Duitsland, net als Frankrijk, minderjarige vluchtelingen uit Moria zal opnemen. Zoals persbureau AFP leerde uit onderhandelingskringen, gaat het om de distributie van ongeveer 400 kinderen en jongeren binnen de EU. In het kamp op het Egeïsche eiland Lesbos – het grootste van de Europese Unie – leefden ongeveer 12.000 mensen vóór de branden. Dat is interessant.

Merkel zei op een evenement georganiseerd door de Konrad Adenauer Foundation in Berlijn dat ze de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis had gevraagd “wat we kunnen helpen”. Hij vroeg om de niet-begeleide minderjarige vluchtelingen op te nemen. De Franse president Emmanuel Macron bevestigde tijdens een bijeenkomst van de EU-mediterrane landen op Corsica dat hij een Europees initiatief met Merkel plant om vluchtelingen op te nemen. “We zullen proberen zoveel mogelijk Europese landen over te halen vluchtelingen op te nemen, vooral minderjarigen”, zei Macron. Nederland heeft al toegezegd ongeveer honderd mensen op te nemen. Mitsotakis zei tijdens de bijeenkomst op Corsica dat de EU moet evolueren “van solidariteitsslogans naar een beleid van solidariteit” inzake de vluchtelingenkwestie. Moria was jarenlang volledig overvol geweest. De mensen leefden daar onder soms catastrofale omstandigheden. Het kamp werd bijna volledig verwoest door de branden. De branden die dinsdag uitbraken, verwoestten de binnenste delen van het kamp, ​​waar ongeveer 4.000 mensen woonden. Een andere brand op woensdag verwoestte ook grotendeels die delen van het kamp waar volgens het Ministerie van Migratie in Athene ongeveer 8.000 mensen in geïmproviseerde kazernes en tenten woonden. Was dit artikel interessant over het beroep op Merkel? We zijn blij met elke feedback!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *