Categorieën
Uncategorized

Motortrailer

Ben je het zat om steeds hetzelfde rondje te maken op je motor? Rij met een motortrailer gemakkelijk naar een mooie omgeving om daar verder te cruisen. Met een motortrailer kan je overal komen. Onze motortrailers voldoen aan alle regels binnen Europa. Zo kan je dus eenvoudig een ander land gaan verkennen en saaie snelweg kilometers voorkomen.

Zo’n tocht wil je natuurlijk niet alleen maken, gelukkig zijn er ook motortrailers waar meerdere motoren tegelijk op getransporteerd kunnen worden.
Je kan op deze manier je motor dus ook gemakkelijk meenemen op vakantie. 

Alle motortrailers waar een oprijplaat bij hoort, wordt geleverd met minimaal één oprijplaat.

Opvouwbare motortrailer

Staat je garage bijna vol? Maar je wil wel een trailer voor je motor. Dat kan. Daarvoor zijn er speciale opvouwbare motortrailers, die je gemakkelijk weg kan zetten. De opvouwbare motortrailer is gemaakt van licht materiaal en is dus erg handzaam om hem ergens op te bergen. Nadeel hiervan is dat ze erg licht zijn en dus ook niet heel erg sterk. Dus niet geschikt voor zware kostbare motoren.

Geschikt voor brommers en scooters 

Een motortrailer is multifunctioneel want je kan hem natuurlijk ook gebruiken voor het vervoeren van brommers, scooters en crossmotoren. Dit is ideaal voor motoren en brommers die geen kenteken hebben en alleen off-road worden gebruikt.

Welk rijbewijs heb je nodig om met een motoraanhanger te rijden?

Heb je enkel een B rijbewijs, kies dan voor een 750 kg ongeremde motortrailer. Deze is geschikt voor drie motoren, en heeft een netto laadvermogen van 625 kg.
Wil je toch een zwaardere trailer, dat kan. Er zijn ook motortrailers met een laadvermogen tot 1500 kg. Deze zijn wel geremd, en voor zwaardere aanhangers geldt ook dat je een rijbewijs BE nodig hebt. Maar met deze trailers kan je wel meer of zwaardere motoren transporteren.

Verschillende uitvoeringen motortrailers direct uit voorraad leverbaar 

De meest verkocht motor aanhangwagens zijn aanhangers met rijgoten. Hier zitten dan 1,2 of zelfs 3 goten op voor dito aantal motoren. Deze moet je natuurlijk goed vastzetten met spanbanden. Het oprijden gebeurt dan met oprijplaten. Er zijn ook motortrailers zonder oprijplaten. Deze trailer kan naar kantelen, waardoor je de motor er gemakkelijk op kan rijden. Die worden ook wel afzinkbare motortrailers genoemd.  Deze kan je natuurlijk ook goed gebruiken voor quads of grasmaaiers. Deze motoraanhanger heeft dan een vaste laadvloer.

Voor het vastzetten van de van de motoren op de trailer, gebruik je speciale spanbanden. Deze gaan om het achterwiel van de motor, waardoor de motor stabiel en vaststaat. Zodat je veilig en zonder zorgen onderweg kunt gaan.

Gesloten motortrailer

Wil je niet dat je motor in het slechte Nederlandse weer vervoerd moet worden. Kies dan voor een gesloten motortrailer. Die kan je zelf bouwen, door in een gesloten aanhanger met oprijplaten (dat is wel zo makkelijk) een inrijklem te monteren waardoor je motor goed vast staat in de trailer.

Extra accessoires

Om je motortrailer nog completer te maken, kan je ervoor kiezen om extra accessoires aan te schaffen. Denk dan aan: spanbanden of een steadystand. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *