Categorieën
Uncategorized

Tweedehands horeca apparatuur kopen; doen of niet?

Als ondernemer in de horecabranche weet je maar al te goed dat het belangrijk is om kosten te besparen waar mogelijk. Een van de manieren om dat te doen, is door te kijken naar tweedehands horeca apparatuur van Horeca Centrum Brabant. Maar is het echt een slimme zet om voor gebruikte apparatuur te gaan? In dit artikel zullen we deze kwestie eens goed onder de loep nemen. Lees verder!

Waarom tweedehands?

Laten we eerst eens kijken waarom je voor tweedehands horeca apparatuur zou moeten kiezen. Het antwoord is eenvoudig: kostenbesparing. Nieuwe horeca apparatuur kan behoorlijk prijzig zijn, en voor een startende ondernemer of iemand die zijn budget strak in de gaten moet houden, kan dat een flinke uitdaging zijn. Door te kiezen voor tweedehands apparatuur kun je vaak aanzienlijk besparen op de aanschafkosten. Dat betekent meer geld in je zak en meer ruimte voor andere investeringen in je zaak.

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Nu denk je misschien: “Maar als ik tweedehands koop, loop ik dan niet het risico op minder kwaliteit en betrouwbaarheid?” Een geldige vraag, maar gelukkig is het antwoord niet altijd negatief. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn bij het kiezen van tweedehands apparatuur. Zorg ervoor dat je grondig onderzoek doet, vraag naar de onderhoudsgeschiedenis en test de apparatuur indien mogelijk. Op die manier kun je vaak nog steeds betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige apparatuur vinden. Bovendien zijn er gespecialiseerde bedrijven die zich toeleggen op het renoveren en renoveren van tweedehands horeca apparatuur, waardoor ze weer als nieuw zijn. Dus, ja, het is mogelijk om betrouwbare apparatuur te vinden als je goed zoekt.

Let op de levensduur

Bij het kopen van tweedehands horeca apparatuur moet je ook rekening houden met de resterende levensduur van het product. Oudere apparatuur kan weliswaar goedkoper zijn, maar als het einde van zijn levensduur in zicht is, kan het je uiteindelijk meer kosten aan reparaties en onderhoud. Het is essentieel om te weten hoelang de apparatuur naar verwachting nog meegaat voordat je een aankoopbeslissing neemt. Het is de moeite waard om een expert te raadplegen die de resterende levensduur van de apparatuur kan beoordelen.

Garantie en service

Een ander aspect bij het kopen van tweedehands horeca apparatuur is de garantie en service die je krijgt. Hoewel tweedehands apparatuur geen nieuwe garantieperiode heeft zoals bij nieuwe apparatuur, bieden sommige verkopers nog steeds een beperkte garantie. Dit kan variëren van enkele maanden tot een jaar, afhankelijk van de verkoper en het specifieke product. Laat je hier goed over informeren voordat je tot aankoop overgaat. Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar de beschikbaarheid van service en ondersteuning. Zorg ervoor dat de verkoper of het bedrijf waar je de tweedehands apparatuur koopt, een goede reputatie heeft en in staat is om eventuele problemen op te lossen of reserveonderdelen te leveren indien nodig.

Overweeg je behoeften en budget

Bij het nemen van een beslissing over het kopen van tweedehands horeca apparatuur moet je je eigen behoeften en budget in overweging nemen. Denk na over welke specifieke apparatuur je nodig hebt, welke functies belangrijk zijn en hoeveel je bereid bent te investeren. Het kan handig zijn om een lijst te maken van de essentiële apparatuur die je nodig hebt en vervolgens te kijken of je tweedehands opties kunt vinden die aan je eisen voldoen. Tweedehands apparatuur kan een goede investering zijn!

Categorieën
Uncategorized

Carnaval in Brabant

Carnaval behoort tot een katholiek volksfeest. De romeinen en Germanen vierden dit feest al voordat de vastentijd 40 dagen tot Pasen begon. Tijdens het vasten mocht er geen vlees worden gegeten en zo kon ieder zich tijdens carnaval nog even flink laten gaan. Inmiddels is carnaval een populair volksfeest wat elke jaar opnieuw wordt gevierd. Dit jaar zal carnaval plaatsvinden van zaterdag 18 februari tot 21 februari. Hoe wordt carnaval gevierd in Brabant? Dat lees je hier!

Een grote belevenis

Carnaval vieren in Brabant is een grote belevenis. Brabant is een van de grootste carnavals provincies van Nederland en hier kun je aan een stuk doorfeesten. De carnavalsoptochten horen toch wel bij de hoogtepunten van dit feest. Er zijn praalwagens, loopgroepen en muziekkorpsen. Na de optocht worden er prijzen uitgereikt. In Brabant kan je carnaval vieren in verschillende steden, zoals Helmond, Tilburg, Eindhoven, Roosendaal en nog veel meer. Het leuke hieraan is dat elke stad of dorp zijn eigen tradities en carnavalsvlag heeft. Met carnavals versiering van vlaggenclub.nl weet je zeker dat ook jij tussen het feestend publiek past. 

Iedereen is welkom om mee te feesten

Brabanders staan erom bekend dat ze heel gastvrij zijn en gasten van buitenaf zijn ook altijd welkom om carnaval mee te vieren. Wel is het belangrijk dat iedereen zich een beetje aan de regels houdt en het gezellig houdt. Het zou leuk zijn als je je van tevoren eens verdiept in de kleuren en carnavalsvlag van de stad of dorp waar jij je carnavalsfeest gaat vieren.

Vastenavond in Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom heeft carnaval een hele bijzondere bijnaam, namelijk vastenavond. Vastenavond is het feest wat georganiseerd wordt voor de veertigdaagse vasten. Dit gebeurt voor Pasen en wordt veel gevierd in Rooms-katholieke landen. Tijdens dit feest zie je mensen verkleed, zijn er optochten en is er genoeg te eten en te drinken. 

Wat wordt er gegeten

Tijdens carnaval vieren mensen meerdere dagen feest. Traditiegetrouw worden er veel worstenbroodjes gegeten op het feest, maar ook patat en snacks en zelfs boerenkool. Biertjes en sterke drank vliegen over de toonbank tijdens de carnavalsdagen en de sfeer zit er goed in.

Categorieën
Uncategorized

Dubbel glas

In sommige landen zijn ramen met dubbel isolatieglas (in de volksmond ook dubbel glas HR ++ genoemd) al lang de norm om de warmte-isolatie in gebouwen te verbeteren. De ruit bestaat uit twee glasplaten die luchtdicht met elkaar verbonden zijn met een afstandhouder (meestal van aluminium – maar meer en meer ook in een meer isolerende “Warm edge” variant) op een bepaalde geoptimaliseerde afstand van elkaar. De isolerende ruimte tussen de glasplaten wordt idealiter gevuld met een isolerend gas, zoals Argon of Krypton, maar in ieder geval met lucht.

De isolatie voor dubbel isolatieglas wordt uitgedrukt in een Ug-waarde, waarbij een lager cijfer beter is. De eenheid (W/m2K) geeft aan hoeveel warmte er per vierkante meter en per graad temperatuurverschil tussen de beide zijden van het glas passeert. Daarnaast zijn de zontoetredingsfactor (SF) en de lichttransmissie (lt) factoren die de keuze voor een type dubbel isolatieglas bepalen.

Dubbel glas bestellen

Bij JLM Glas kan je dubbel glas bestellen, waarbij optioneel diverse extra functionaliteiten mogelijk zijn, zoals veiligheid, gelaagd glas, brandwerendheid, zon- en warmtewering en inbraakwerendheid. Daarnaast is er de sterker isolerende variant met drievoudig isolatieglas (tripple glas genoemd). Wilt u meer weten? Neem gerust contact op met JLM glas.

Categorieën
Uncategorized

Tips bij pijnlijke voeten: zo los je het op!

We hebben allemaal weleens last van pijnlijke voeten. Je hebt een paar dagen lange wandelingen gemaakt of je bent erg druk geweest en veel op pad geweest. Soms heb je last van pijnlijke voeten na struikelen of een nare val. Maar je kunt ook langdurig last hebben van pijnlijke voeten, wat doe je dan? Pijnlijke voeten zijn ontzettend vervelend, omdat het erg belemmerend is in het dagelijks leven. Gelukkig bestaan er tegenwoordig talloze manieren om van deze pijnklachten af te komen. 

  1. Therapie vormen voor pijnklachten bij voeten

Weleens gehoord van podotherapie Breda? Een podotherapeur kijkt naar het hele lichaam en zoekt de achter liggende oorzaken van de klacht in de voeten. Vaak zijn dit blokkades in de voet en enkel. Dit kan gepaard gaan met klachten en pijn in de knie, heup of onderrug. Door aan de slag te gaan met podotherapie kun je dit verhelpen.

Naast podotherapie Tilburg kun je als eerste stappen kijken naar de schoenen die je draagt. Heb je wel de juiste schoenen voor datgene wat je uitvoert? Ben je op een wandelvakantie gegaan en heb je niet de juiste wandelschoenen meegenomen? Dan is het antwoord eigenlijk al daar.

Je kunt ook een medische pedicure laten doen. Dit is een voetbehandeling voor risicovoeten, geriatrische en oncologische voeten. Een voetbehandeling is dus lang niet altijd voor de uitstraling maar wordt ook preventief uitgevoerd om pijnklachten in de voeten te voorkomen of te verminderen.

Verder is het altijd belangrijk om bij pijnklachten een extra zool te dragen. Deze kun je laten maken op maat en zoals aangeschreven is door bijvoorbeeld een podotherapeut. Maar je kunt ook preventief goede zolen dragen in schoenen die niet het beste zijn voor jouw voeten. 

  1. Pijnklachten verminderen met alternatieve geneeskunde

Je kunt ook pijnklachten verminderen door middel van alternatieve geneeskunde. Zo kun je in gesprek gaan met een holistische arts en word er gekeken naar meer dan alleen pijn in je voeten. Op deze manier kun je erachter komen wat de mogelijke oorzaken zijn en kun je aan de slag om de klachten te verminderen en te laten verdwijnen. 

  1. Stress vermindering en voldoende rust

Uiteindelijk is het allerbelangrijkste om zo min mogelijk stress te ervaren. Heb je veel stress? Zoek dan uit waar dit aan ligt en kijk hoe je dit kunt verminderen. Verder is het ook belangrijk om voldoende te rusten. Neem je rust wanneer je hier behoefte aan hebt of plan vaste rustmomenten in.

Categorieën
Uncategorized

Een houten ladder in je interieur: onmisbare decoratie of functioneel design?

Je ziet ze steeds vaker, houten ladders ter decoratie of als handige toegang tot een zolder of loft. Maar wat is nu precies de aantrekkingskracht van een houten ladder? Dat leggen we je uit. Tegenwoordig vind je ze in de badkamer, woonkamer, slaapkamer of entree – soms met een functie en soms ook helemaal niet. Desondanks is dit item razend populair en in dit blog lees je precies hoe je een houten ladder toevoegt aan je interieur.

Een houten ladder als decoratiestuk 

Hout is natuurlijk van zichzelf al prachtig materiaal. Het heeft een natuurlijke uitstraling en kan bewerkt worden tot de meest bijzondere en unieke producten. Het is daarom ook niet voor niets dat ladders van hout op zichzelf al mooie woonaccessoires zijn. 

Plaats je houten ladder bijvoorbeeld in de hal tegen een muur en gebruik ‘m als rekje om je sjaals op te hangen. Op die manier maak je van jouw decoratiestuk toch een praktisch item. Ook in de badkamer kan een houten ladder erg mooi staan. Zeker in combinatie met andere natuurlijke materialen zoals bamboe of riet komt de houten ladder in deze ruimte echt tot z’n recht. Bovendien kun je de ladder ook goed gebruiken als handdoekrek. 

Een houten ladder als decoratie hoeft bovendien ook niet de natuurlijke kleur van hout te behouden. Je kunt er ook voor kiezen om een zwarte of witte variant te kiezen zodat de ladder goed bij de rest van je inrichting past. Door een mooi afgewerkte zwarte houten ladder in de hal of woonkamer te plaatsen en bijvoorbeeld kranten of tijdschriften over de sporten te hangen, creëer je gemakkelijk een echte blikvanger in je interieur. 

Een houten ladder met een functie

Heb je een loft in je woning of is de zolder in jouw huis moeilijk te bereiken? Ook dan biedt een houten ladder uitkomst. Naast veiligheid zorgt een houten ladder in deze situaties namelijk ook voor functionaliteit. Houten trappen zijn doorgaans goed te verplaatsen wat ervoor zorgt dat je de ladder gemakkelijk weg kunt zetten wanneer je deze niet nodig hebt. Dit bespaart je veel ruimte wanneer je bijvoorbeeld een slaapkamer met een loft hebt. Wanneer je niet in het loft gedeelte hoeft te zijn, zet je de ladder gewoon aan de kant en benut je de volle oppervlakte van de ruimte. 

Het feit dat de ladders van hout zijn gemaakt biedt ook nog eens extra zekerheid. Dit materiaal is namelijk bijzonder sterk en ontzettend duurzaam. Je loopt geen risico dat de ladder het na enkele jaren begeeft en je hoeft je geen zorgen te maken over de draagkracht. Bovendien staat een houten ladder natuurlijk ook gewoon erg mooi als bibliotheektrap tegen een grote boekenkast of als zoldertrap op de overloop.  

Laat je houten ladder op maat maken 

Wil je ook een houten ladder in je interieur? Laat jouw ladder dan op maat maken bij een specialist. De vakmensen van Houtenladders.nl zijn expert op het gebied van handgemaakte houten ladders van buitengewone kwaliteit. Al generaties lang specialiseert dit bedrijf zich in deze ambacht waarmee ze inmiddels een vertrouwd merk hebben opgebouwd. Het hout voor de ladders wordt zelf geïmporteerd uit Amerika waardoor de kwaliteit van het hout altijd gewaarborgd kan worden. Zo ben je dus verzekerd van een houten ladder op maat die voldoet aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen. 

Maak van jouw interieur echt iets unieks met een handgemaakte houten ladder! Laat je inspireren door vakmensen en geniet van kwaliteit, veiligheid en stijlvol design.

Categorieën
Uncategorized

Wat te doen bij zoekmachine optimalisatie?

Meer bezoekers op jouw website door zoekmachine optimalisatie? Dat kan! De werkzaamheden van zoekmachine optimalisatie richten zich alleen op het organische gedeelte in Google. Met verschillende werkzaamheden kun jij de positie van jouw bedrijf verbeteren. Maar wat wordt er precies verstaan onder de werkzaamheden van zoekmachine optimalisatie? Hierbij kun je denken aan technische optimalisatie, het schrijven van relevante content voor linkbuilding, lokale SEO, social media en conversie-optimalisatie. Hiermee draag jij bij aan goede positie van jouw website. Meer weten over zoekmachine optimalisatie? Wij vertellen het hier!

Til jouw website naar een hoger level
Er zijn zoals gezegd verschillend dingen die je kunt doen om jouw positie te verbeteren. Wij gaan er hier nog even wat dieper op in. Het hebben van content op je website is erg belangrijk. Als er geen content aanwezig is, kan Google niet goed begrijpen waar jouw pagina over gaat. Voeg daarom relevante content toe met het gebruik van de meest relevante zoekwoorden. Daarbij is Google ook fan van featured snippets, dus plaats ook stukjes tekst bij deze vragen. Hiermee zal jouw positie in Google ook hoger worden. Ook de technische kant mag niet vergeten worden. Zien jouw url’s er goed uit? Daarmee wordt bedoeld of alles elkaar goed opvolgt, er geen rare tekens instaan en of de opbouw logisch. Ook jouw menustructuur is van groot belang. Jouw website moet namelijk voor bezoekers erg gebruiksvriendelijk zijn. Kan de bezoeker gemakkelijk vinden wat hij zoekt, is de laadtijd snel en is alles logisch opgebouwd? Als jij al deze trucs al toepast, zul jij zien dat Google jouw website beter kan lezen, er een hogere waarde aan toekent en jij dus stijgt binnen de zoekmachine. Dat is toch wat je wil?

Hulp nodig bij zoekmachine optimalisatie?                                                                                                                                       

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om hulp in te schakelen bij de zoekmachine optimalisatie. Ben je benieuwd bij wie je dan terecht kunt? Kijk eens bij Traffic Today, een online marketing specialist in zoekmachine optimalisatie. De specialisten gaan graag hard voor jou aan de slag om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen en te zorgen dat jouw website en goede positie in Google heeft. Neem nu contact op met de specialisten en zij vertellen je wat er allemaal mogelijk is voor jou. Bezoek voor meer informatie eens de website en maak gemakkelijk een afspraak.                                         

Categorieën
Uncategorized

Lees hier waarom jij je ondergoed moet kopen bij Sliponline.nl

Sliponline is een webwinkel gericht op dames-, heren- en kinderondergoed, nachtkleding en sokken. Ze hebben een uitgebreid assortiment aan ondergoed en kleding, wat constant wordt uitgebreid met nieuwe artikelen. Zo kunnen ze altijd aan jouw wensen voldoen. Benieuwd waarom jij ondergoed bij Sliponline moet kopen? In deze blog vertellen wij jou waarom!

Uitstekende service

Een hoge mate van persoonlijk contact vinden ze bij Sliponline erg belangrijk en dat proberen ze heel graag aan jouw over te brengen. Gelukkig gaat dat erg goed want uit alle reviews en beoordelingen blijkt dat klanten zeer positief zijn over Sliponline. Ze zijn elke dag telefonisch, per e-mail of chat te bereiken om jou van advies te kunnen voorzien.

Maattabel

Weet jij niet zo goed wat voor maat ondergoed je nu moet bestellen? De juiste maat vinden is heel belangrijk maar kan ook erg lastig zijn. Gelukkig hebben ze daar blij Sliponline een oplossing voor. Op de website heb je beschikking over een maattabel waar je eenvoudig kan zien welke maat ondergoed jij het beste kan bestellen.

Méér dan alleen ondergoed

Sliponline beschikt naast ondergoed ook over een ruim assortiment pyjama’s, thermokleding, zakdoeken, keukenschorten en nog veel meer. Grote kans dat je Sliponline verlaat met meer dan alleen ondergoed!

Ruim 40 jaar ervaring

Sliponline is gestart met de verkoop van ondergoed en nachtkleding op diversen markten in Noord-Brabant en Limburg. Sliponline is een echt familiebedrijf, gestart in 1978, wat van vader op zoon is over gegaan. Het bedrijf bleef steeds verder door groeien en ook het assortiment werd steeds verder uitgebreid. In 2007 hebben ze Sliponline.nl opgericht, en op dit moment staan er al ruim 1300+ producten op de webwinkel. 

Sliponline

Nu je weet waarom je ondergoed van Sliponline moet bestellen is het tijd om een bezoekje te brengen aan hun website. Heeft de klok vandaag nog geen 17:00 geslagen? Dan vallen jouw nieuwe strings, schorten en sokken morgen nog bij jou op de deurmat. Fantaseren hoe je nieuwe aanwinsten staan is dus niet nodig, want de mode hangt in een handomdraai bij jou in de kast!

Categorieën
Uncategorized

Op zoek naar een systeemvloer?

Je ziet systeemvloeren steeds vaker terugkomen in verschillende panden. Systeemvloeren zorgen er namelijk voor dat je het maximale uit je huidige magazijn, opslagruimte of pand kan halen. Met een systeemvloer kan je optimaal gebruikmaken van al je ruimtes. Een systeemvloer is een stevige constructie van staat die ervoor zorgt dat je in staat bent om meerdere etages in je opslagruimte kan creëren, waardoor je meer ruimte hebt. Een alternatief hiervoor is een verhuizing of een uitbouw maar in de meeste gevallen levert dit veel kosten op in tijd en in geld. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van systeemvloeren is dit niet het geval. Lees deze blog verder voor meer informatie over deze interessante en betaalbare keuze. 

De voordelen die je niet kunt negeren

We hebben een kort rijtje gemaakt, zodat jij een goed beeld krijg van de voordelen van dit product:

  1. Meer ruimte. Het eerste voordeel is, de ruimte. Je hoeft niet te verhuizen naar een groter pand, waardoor je al je spullen kunt laten staan. Daarnaast hoeft je ook niet extra oppervlak te kopen. Dit scheelt je ook weer veel kosten. Een verdiepingsvloer is een vloer tussen twee verdiepingen in. 
  2. Energiebesparing. De vloer weerkaats licht. Dit zorgt voor energiebesparing. Hoe werkt het? Je bespaart op energiekosten voor verlichting en ook energie bespaart. Goed voor het milieu en voor jouw portemonnee!
  3. Divers. Deze vloeren zijn in veel verschillende uitvoeringen te koop. Ook kan deze vloer later op elk gewenst moment nog worden uitgebreid. Verder is een verdiepingsvloer verplaatsbaar. Dit kan erg goed uitkomen wanneer je er nog niet helemaal uit bent waar deze vloer het beste staat. 

Systeemvloeren van Nolte Mezzanine
Heb je interesse in het voorkomen van hoge kosten tijdsverlies door een systeemvloer te plaatsen? Bij het aanschaffen van een systeemvloer is het belangrijk dat deze van goede kwaliteit en dat hij betrouwbaar is. Hiervoor raden wij Nolte Mezzanine aan. Nolte heeft al meerdere jaren ervaring in het maken van systeemvloeren en heeft voor iedere situatie de beste oplossing. Voor meer informatie kan je terecht op hun website of kan je contact opnemen met de specialisten van Nolte. 

Categorieën
Uncategorized

Rijd veilig in de herfst

Files, veel regen, beslagen autoruiten en een laagstaande zon. Als er in één seizoen veel ongelukken gebeuren op de weg, dan is het wel de herfst. Sluit daarom niet alleen een autoverzekering van InShared af, maar volg ook deze 4 tips om veilig te rijden in de herfst.

4 tips om veilig te rijden in de herfst

1. Rijd extra voorzichtig als het regent

De kans dat je in de herfst op een nat wegdek rijdt, is groot. In dit regenachtige seizoen is het verstandig om je rijstijl iets aan te passen. Houd voldoende afstand en rem op de motor. Plotseling remmen op een nat wegdek kan er namelijk voor zorgen dat de auto wegglijdt. Kom je toch in aquaplanning terecht? Geen dan geen gas, maar laat de auto rustig uittrollen.

2. Blijf op dezelfde strook in de file

In de file wil je maar één ding: zo snel mogelijk weer door kunnen rijden. Veel mensen denken de file slim af te zijn door steeds van rijstrook te wisselen. Helaas levert dat bijna geen tijdwinst op, alleen maar extra vertraging voor je medeweggebruikers. Blijf liever op de dezelfde strook en zit de file even uit. De slimste manier om de file te omzeilen, is door niet in de spits te rijden. Vermijd als het even kan tussen 06:30 en 09:30 en van 15:30 tot 19:00 de wegen.

3. Gebruik de mistlampen slim

In Nederland hebben we gemiddeld tussen de 40 en 90 mistdagen. Vooral in de herfst is het vaak mistig. Het lastige van mist is dat je zonder dat je het doorhebt harder gaat rijden. Dat komt doordat je geen referentiepunt hebt. Het is daarom belangrijk om goed op je snelheid te letten en de mistlampen te gebruiken. De mistlampen aan de voorkant van de auto mag je gebruiken als je door mist, regen of sneeuw minder dan 200 meter ziet. Zet de mistachterlichten pas aan als je minder dan 50 meter kunt zien door mist of zware sneeuw.

4. Vergeet de bandenspanning niet te meten

Wie in de herfst rijdt op te zachte banden, heeft nóg grotere kans op aquaplaning. Ook is de kans op een klapband groter en heb je een langere remweg. De makkelijkste manier om dit te voorkomen, is door iedere 2 maanden de bandenspanning te meten. Dat kan bij de meeste tankstations. Wat de juiste bandenspanning is, lees je in het instructieboekje van je auto of op een sticker in het portier.

En ben je tevreden over je autoverzekering?

De kans op schade is een stuk groter in de herfst. Niet gek met beslagen autoruiten, een laagstaande zon, mist en veel regen. Met een autoverzekering weet je zeker dat je goed verzekerd bent voor schade. Ben je niet tevreden over je huidige verzekering? Kijk dan eens naar de autoverzekering van InShared. Deze autoverzekering is niet alleen goed voor je auto, maar ook voor je portemonnee.
Categorieën
Uncategorized

Motortrailer

Ben je het zat om steeds hetzelfde rondje te maken op je motor? Rij met een motortrailer gemakkelijk naar een mooie omgeving om daar verder te cruisen. Met een motortrailer kan je overal komen. Onze motortrailers voldoen aan alle regels binnen Europa. Zo kan je dus eenvoudig een ander land gaan verkennen en saaie snelweg kilometers voorkomen.

Zo’n tocht wil je natuurlijk niet alleen maken, gelukkig zijn er ook motortrailers waar meerdere motoren tegelijk op getransporteerd kunnen worden.
Je kan op deze manier je motor dus ook gemakkelijk meenemen op vakantie. 

Alle motortrailers waar een oprijplaat bij hoort, wordt geleverd met minimaal één oprijplaat.

Opvouwbare motortrailer

Staat je garage bijna vol? Maar je wil wel een trailer voor je motor. Dat kan. Daarvoor zijn er speciale opvouwbare motortrailers, die je gemakkelijk weg kan zetten. De opvouwbare motortrailer is gemaakt van licht materiaal en is dus erg handzaam om hem ergens op te bergen. Nadeel hiervan is dat ze erg licht zijn en dus ook niet heel erg sterk. Dus niet geschikt voor zware kostbare motoren.

Geschikt voor brommers en scooters 

Een motortrailer is multifunctioneel want je kan hem natuurlijk ook gebruiken voor het vervoeren van brommers, scooters en crossmotoren. Dit is ideaal voor motoren en brommers die geen kenteken hebben en alleen off-road worden gebruikt.

Welk rijbewijs heb je nodig om met een motoraanhanger te rijden?

Heb je enkel een B rijbewijs, kies dan voor een 750 kg ongeremde motortrailer. Deze is geschikt voor drie motoren, en heeft een netto laadvermogen van 625 kg.
Wil je toch een zwaardere trailer, dat kan. Er zijn ook motortrailers met een laadvermogen tot 1500 kg. Deze zijn wel geremd, en voor zwaardere aanhangers geldt ook dat je een rijbewijs BE nodig hebt. Maar met deze trailers kan je wel meer of zwaardere motoren transporteren.

Verschillende uitvoeringen motortrailers direct uit voorraad leverbaar 

De meest verkocht motor aanhangwagens zijn aanhangers met rijgoten. Hier zitten dan 1,2 of zelfs 3 goten op voor dito aantal motoren. Deze moet je natuurlijk goed vastzetten met spanbanden. Het oprijden gebeurt dan met oprijplaten. Er zijn ook motortrailers zonder oprijplaten. Deze trailer kan naar kantelen, waardoor je de motor er gemakkelijk op kan rijden. Die worden ook wel afzinkbare motortrailers genoemd.  Deze kan je natuurlijk ook goed gebruiken voor quads of grasmaaiers. Deze motoraanhanger heeft dan een vaste laadvloer.

Voor het vastzetten van de van de motoren op de trailer, gebruik je speciale spanbanden. Deze gaan om het achterwiel van de motor, waardoor de motor stabiel en vaststaat. Zodat je veilig en zonder zorgen onderweg kunt gaan.

Gesloten motortrailer

Wil je niet dat je motor in het slechte Nederlandse weer vervoerd moet worden. Kies dan voor een gesloten motortrailer. Die kan je zelf bouwen, door in een gesloten aanhanger met oprijplaten (dat is wel zo makkelijk) een inrijklem te monteren waardoor je motor goed vast staat in de trailer.

Extra accessoires

Om je motortrailer nog completer te maken, kan je ervoor kiezen om extra accessoires aan te schaffen. Denk dan aan: spanbanden of een steadystand.