Categorie├źn
Uncategorized

Tips bij pijnlijke voeten: zo los je het op!

We hebben allemaal weleens last van pijnlijke voeten. Je hebt een paar dagen lange wandelingen gemaakt of je bent erg druk geweest en veel op pad geweest. Soms heb je last van pijnlijke voeten na struikelen of een nare val. Maar je kunt ook langdurig last hebben van pijnlijke voeten, wat doe je dan? Pijnlijke voeten zijn ontzettend vervelend, omdat het erg belemmerend is in het dagelijks leven. Gelukkig bestaan er tegenwoordig talloze manieren om van deze pijnklachten af te komen. 

  1. Therapie vormen voor pijnklachten bij voeten

Weleens gehoord van podotherapie Breda? Een podotherapeur kijkt naar het hele lichaam en zoekt de achter liggende oorzaken van de klacht in de voeten. Vaak zijn dit blokkades in de voet en enkel. Dit kan gepaard gaan met klachten en pijn in de knie, heup of onderrug. Door aan de slag te gaan met podotherapie kun je dit verhelpen.

Naast podotherapie Tilburg kun je als eerste stappen kijken naar de schoenen die je draagt. Heb je wel de juiste schoenen voor datgene wat je uitvoert? Ben je op een wandelvakantie gegaan en heb je niet de juiste wandelschoenen meegenomen? Dan is het antwoord eigenlijk al daar.

Je kunt ook een medische pedicure laten doen. Dit is een voetbehandeling voor risicovoeten, geriatrische en oncologische voeten. Een voetbehandeling is dus lang niet altijd voor de uitstraling maar wordt ook preventief uitgevoerd om pijnklachten in de voeten te voorkomen of te verminderen.

Verder is het altijd belangrijk om bij pijnklachten een extra zool te dragen. Deze kun je laten maken op maat en zoals aangeschreven is door bijvoorbeeld een podotherapeut. Maar je kunt ook preventief goede zolen dragen in schoenen die niet het beste zijn voor jouw voeten. 

  1. Pijnklachten verminderen met alternatieve geneeskunde

Je kunt ook pijnklachten verminderen door middel van alternatieve geneeskunde. Zo kun je in gesprek gaan met een holistische arts en word er gekeken naar meer dan alleen pijn in je voeten. Op deze manier kun je erachter komen wat de mogelijke oorzaken zijn en kun je aan de slag om de klachten te verminderen en te laten verdwijnen. 

  1. Stress vermindering en voldoende rust

Uiteindelijk is het allerbelangrijkste om zo min mogelijk stress te ervaren. Heb je veel stress? Zoek dan uit waar dit aan ligt en kijk hoe je dit kunt verminderen. Verder is het ook belangrijk om voldoende te rusten. Neem je rust wanneer je hier behoefte aan hebt of plan vaste rustmomenten in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *