Categorie├źn
Uncategorized

Carnaval in Brabant

Carnaval behoort tot een katholiek volksfeest. De romeinen en Germanen vierden dit feest al voordat de vastentijd 40 dagen tot Pasen begon. Tijdens het vasten mocht er geen vlees worden gegeten en zo kon ieder zich tijdens carnaval nog even flink laten gaan. Inmiddels is carnaval een populair volksfeest wat elke jaar opnieuw wordt gevierd. Dit jaar zal carnaval plaatsvinden van zaterdag 18 februari tot 21 februari. Hoe wordt carnaval gevierd in Brabant? Dat lees je hier!

Een grote belevenis

Carnaval vieren in Brabant is een grote belevenis. Brabant is een van de grootste carnavals provincies van Nederland en hier kun je aan een stuk doorfeesten. De carnavalsoptochten horen toch wel bij de hoogtepunten van dit feest. Er zijn praalwagens, loopgroepen en muziekkorpsen. Na de optocht worden er prijzen uitgereikt. In Brabant kan je carnaval vieren in verschillende steden, zoals Helmond, Tilburg, Eindhoven, Roosendaal en nog veel meer. Het leuke hieraan is dat elke stad of dorp zijn eigen tradities en carnavalsvlag heeft. Met carnavals versiering van vlaggenclub.nl weet je zeker dat ook jij tussen het feestend publiek past. 

Iedereen is welkom om mee te feesten

Brabanders staan erom bekend dat ze heel gastvrij zijn en gasten van buitenaf zijn ook altijd welkom om carnaval mee te vieren. Wel is het belangrijk dat iedereen zich een beetje aan de regels houdt en het gezellig houdt. Het zou leuk zijn als je je van tevoren eens verdiept in de kleuren en carnavalsvlag van de stad of dorp waar jij je carnavalsfeest gaat vieren.

Vastenavond in Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom heeft carnaval een hele bijzondere bijnaam, namelijk vastenavond. Vastenavond is het feest wat georganiseerd wordt voor de veertigdaagse vasten. Dit gebeurt voor Pasen en wordt veel gevierd in Rooms-katholieke landen. Tijdens dit feest zie je mensen verkleed, zijn er optochten en is er genoeg te eten en te drinken. 

Wat wordt er gegeten

Tijdens carnaval vieren mensen meerdere dagen feest. Traditiegetrouw worden er veel worstenbroodjes gegeten op het feest, maar ook patat en snacks en zelfs boerenkool. Biertjes en sterke drank vliegen over de toonbank tijdens de carnavalsdagen en de sfeer zit er goed in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *